zondag 26 april 2020

Foodblog: Plaatpizza met pulled chicken en goedgevulde brownies!

Hallo allemaal, daar was ik weer!
Vandaag een foodblog met 2 recepten die bij ons herhaaldelijk gemaakt worden. Soms krijg ik op mijn foto's via facebook of insta de vraag hoe je het maakt. Nou bij deze! Beide recepten heb ik van een andere site/tijdschrift, maar ik heb ze zo hier en daar wat aangepast voor ons thuis. Eerst heb ik het recept voor de plaatpizza met pulled chicken:

Recept voor 3/4 personen
Tijd: reken maar een uurtje

Benodigdheden:
- 400 gram kipfilet (zelf haal ik altijd blokjes kipfilet, in plaats van een stuk)
- 100/150 ml barbecue saus
- 2 rode uien
- 1 paprika
- 1 rol pizzadeeg (je kan natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken, maar ik haal voor dit recept altijd een rol kant en klaar deeg met een potje tomatensaus in het zelfde pakket)
- klein zakje rucola sla
- zakje geraspte kaas (naar smaak, wij gebruiken altijd belegen kaas)
- bakplaat
- bakpapier

Bereidingswijze:
Kook de kipfilet in een grote pan met water totdat de kip gaar is. Als je een groot stuk kipfilet hebt kan dit zomaar 15 minuten duren, bij blokjes kipfilet ongeveer 8-10 minuten, maar dat verschilt natuurlijk per pan, fornuis, kip, etc.

Ondertussen kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden. Ook kun je alvast beginnen met het snijden van de paprika (in repen of blokjes naar wens)en de uien (in ieder geval 1 fijngesneden).Vervolgens ga je die gekookte kip uit elkaar plukken. Dat kun je doen met 2 vorken, maar het kan ook met een mixer.
In dit prutje gekookte kip mag je nu de barbecuesaus toevoegen en de fijngesneden rode ui.

Als dit allemaal goed door elkaar zit kun je beginnen met het 'optuigen' van de pizza!

Je pakt de bakplaat en legt daar een vel bakpapier op. Vervolgens maak je de verpakking open van het pizzadeeg en leg je het deeg op het bakpapier. Zo hier en daar kun je hem nog even wat mooier uitrollen zodat je een mooi grote en dunne(re) pizza krijgt. Nu kun je de saus er over heen strijken met een lepel of een kwast. Vervolgens verdeel je eerst de pulled chicken er over heen, en daarna de paprika en de ui. Als laatste strooi je het zakje geraspte kaas er overheen en dan kan ie de oven in! De pizza moet ongeveer 20 a 25 minuten de oven in, maar elke oven verschilt, dus houd hem zelf ook goed in de gaten!
      

    
Nadat de pizza uit de oven is gehaald strooi je er nog wat rucola over heen. Eet smakelijk!

Credits: https://www.lekkerensimpel.com/flammkuchen-met-pulled-chicken/



Goed gevulde brownies

Recept voor 20/25 stukken brownies (je kunt ze natuurlijk ook groter/kleiner snijden :) )
Tijd: Reken maar een uurtje

Benodigdheden:
- 200 gram pure chocolade in stukjes gehakt
- 100 gram (gezouten) boter
- 125 gram basterdsuiker (bruin of wit maakt niet heel veel uit)
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eieren
- 50 gram bloem
- 100 gram grofgehakte hazelnoten
- 100 gram witte chocolade
- brownievorm (het kan vast ook wel met een springvorm van 18 cm)
- bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de pure chocolade met de boter op een laag pitje in een pannetje. Als dit samen een geheel is, neem je het van het vuur/kookplaat en giet je het in een kom. Klop het met een mixer nog goed door elkaar, zo kan het nu ook even afkoelen. Tijdens het afkoelen kun je de basterdsuiker en de vanillesuiker er alvast door heen mixen. Als het mengsel niet meer super warm aanvoelt, kunnen de eieren en de bloem er door heen. Als laatste voeg je de hazelnoten en de witte chocolade toe. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bakken maar! Het heeft ongeveer 40 minuten nodig om enigszins gaar te worden. Zet de vorm niet te hoog in de oven, want dan wordt je brownie binnen een mum van tijd zwart! In het midden of daaronder is prima.
Als de brownie klaar is (prik er even met een satestokje in: als hij niet meer super nat is, is hij wel klaar) laat je hem even afkoelen, en kun je hem daarna in mooie stukjes snijden.
Eet smakelijk!

Groetjes,
Ilse






Geen opmerkingen:

Een reactie posten